Over VETWERK

HomeOver VETWERK

Over VETWERK

VETWERK is ontstaan uit de behoefte van een aantal gedreven dierenartsen, die een tool misten om bedrijfsprocessen op een melkveebedrijf te monitoren en een tool voor verdieping van de bedrijfsbegeleiding.

Elke dag wordt veel informatie gegenereerd op een melkveebedrijf. Data die dierenartsen kunnen gebruiken voor advisering van hun melkveehouders. Tot nog toe was deze informatie niet makkelijk (of soms helemaal niet) beschikbaar voor de dierenarts. Via verschillende kanalen werden productiegegevens en gezondheidsgegevens gegenereerd, maar werden nooit in één systeem samengebracht.

VETWERK doet dat wel!

VETWERK maakt een koppeling met het managementprogramma van de veehouder en ontvangt de melkproductiegegevens van de melkfabriek. Deze informatie wordt automatisch ingelezen, waardoor u als dierenarts altijd op de hoogte bent van de actuele situatie op het melkveebedrijf.

Uit die informatie genereert VETWERK onder andere werklijsten en vastzetlijsten. Een bedrijfsbezoek kan snel, makkelijk en overzichtelijk voorbereid worden, door zowel de veehouder als de dierenarts. Doordat informatie voor het bedrijfsbezoek beschikbaar is, kan tijd efficiënter ingedeeld worden en kunnen de juiste materialen worden meegebracht.

VETWERK streeft naar zo min mogelijk administratieve handelingen. Door middel van de VETWERK-app is relevante informatie in de stal beschikbaar en kunnen gegevens als dracht digitaal ingevoerd worden. Aan het einde van het bedrijfsbezoek ontvangt de veehouder automatisch een bezoekrapport aan de hand waarvan de veehouder en dierenarts actie kunnen ondernemen.

Naast het bezoekrapport laat VETWERK een cockpit met overzichten van de gezondheids- en productieresultaten zien.

Het systeem is flexibel naar de behoefte van veehouder en dierenarts in te stellen. Of een bedrijf nu intensief of minder intensief wordt begeleid; VETWERK toont alle relevante informatie overzichtelijk op één plaats.

luc

LUC
HOORNICK

Dierenarts
DAP Haaksbergen

Jan-Hulsen1

JAN
HULSEN

Dierenarts
Vetvice

bert

BERT
VAN NIEJENHUIS

Dierenarts
DG Rivierenland

pieter

PIETER
PASSCHYN

Dierenarts
Milk@Vice

foto-Bertjan-e1531768925810

BERTJAN WESTERLAAN

Dierenarts
DAC De Stellingwerven

Fietje

FIETJE
VAN BOCHOVE

Dierenarts
DG Rivierenland

Marloes

MARLOES
TEN HAVE

Dierenarts
DAC De Stellingwerven

Monique

MONIQUE
BOENDER

Dierenarts
Boe en de rest

Barbara

BARBARA LAMBRECHT

Dierenarts
Milk@vice

WhatsApp chat